Techniek van LED schermen

/Techniek van LED schermen
Techniek van LED schermen2017-04-06T20:28:09+00:00

LED TECHNIEK

Een LED scherm is opgebouwd uit afzonderlijke LED’s die licht uitstralen (LED staat voor Light Emitting Diode). Het LED scherm is dus zelf de lichtbron en daardoor een opvallende reclamedrager. LED techniek leent zich voor zowel in- als outdoorgebruik. Er zijn wel verschillen in kwaliteit en het ene scherm is geschikter voor buiten dan het andere. We gaan hier niet diep in op de techniek, voor u is het bepalend dat u gezien wordt en dat heeft onder meer te maken met de afstand tussen de afzonderlijke LED’s.

PIXEL PITCH – LED SCHERMEN

Die afstand wordt uitgedrukt in de pixel pitch (P) en zie je terug in benamingen als LED scherm P12, P10 etc. De Pixel Pitch is de onderlinge pixelafstand, weergeven in millimeters. Hoe kleiner die is, hoe groter de resolutie en hoe scherper het beeld.

Ook de afstand tot het LED scherm beïnvloedt de beeldbeleving. Stelregel hierbij is: ideale kijkafstand = 1,5 x de pixel pitch. Dus bij een 12 mm pixel pitch scherm is dit 18 meter. Met deze formule en op basis van wát u wilt afbeelden (foto, video, tekst), bepalen we met u het ideale LED scherm.

UITLEG
LED TECHNIEK

“We gaan hier niet diep in op de techniek, voor u is het bepalend dat u gezien wordt en dat heeft onder meer te maken met de afstand tussen de afzonderlijke LED’s.”